Produktutvikler av Elektrisk Crosskart (E-CROSS)

Skaar Racing Team med brødrene Atle og Frode har alltid vært uredde, og gått litt egne veier. I 2017 kjøpte vi vår første Crosskart, en 85 ccm og ville tilby prøvekjøring. Dette var populært, og noen barn rakk å prøvekjøre før høsten. Men vi skjønte at det måtte endringer til, ikke klarte alle å gire, og karten ble "surkjørt" med ofte pluggbytter etc. Tankene hadde pågått siden tidlig sommeren 2017, men i septemer tok det virkelig fart.

Etter mange målinger og tilpassinger er den første E-CROSS Kid ramme lakkert og klar for monteringi april mnd. Vi hadde da brukt masse energi på de tekniske løsningene i vår prototype som ble testkjørt første gang i januar. Utrolignok klarte vi å stille med to stk under lanseringen på VM runden i Rallycross på Lånkebanen.

Deler ble bestilt fra flere produsenter, og karten var på tegnebrettet samtidig som vi testet oss frem med vår prototype. Det var til tider kaotisk dette halvåret, målet var å lansere en kart i Norge under den norske VM runden, og ikke nok med det - vi måtte ha den godkjent med lisens. Skaar Racing Team ble faktisk verdens første elektriske crosskart produsent, bygget i en garasje i Østfold.

Vi feilet og lærte masse, og prosjektet har kostet mye penger før lansering på VM runden i Trønderlag 2018. Men det har gitt resultater, og interessen for E-CROSS ser ut til å være god. Vi håper nå å kunne ta di riktige stegene i fortsettelsen slik at prosjektet kan bli levedyktig i mange år fremover.

Det har vært mange timer med forskning for Atle og Frode før lanseringen i 2018.

Vi kjørte Crosskarten i forkledning med rød og hvit design først, og mange tester hadde vi alene før noen andre fikk kjøre den. Vi bygde vår prototype på en stor voksen kart, slik at vi kunne foreta nødvendig testing selv. Deretter ble komponentene flyttet over i en liten kart som er beregnet på Mini klassen. Den første modellen vår er en E-CROSS KID og blir å se på banene fra 2019.

Da er det ekstra moro at NRK henger seg på å viser interesse for fremtidens bilsport.

Den aller første testen på bane hadde vi i 15 minus grader i januar 2018 på Gardermoen med prototype. Det var mange tester og mye feiling under vinterperioden, men vi lærte oss det vi trengte og leste oss opp på det vi måtte - og lanseringen gikk over all forventning. Spesielt moro var det at datteren til 9 x Verdensmester i Rally var storfornøyd etter å ha prøvd E-CROSS KID.

Valentine Loeb med pappa Sebastién var storfornøyd etter testen i Høljes i juli mnd.

TILBAKE TIL TJENESTER