Simon fikk sitt store gjennombrudd i Barcelona!

Simon har kjørt bra i hele år og han har satt tre bestetider på tre forskjellige baner (Belgia, Storbritania og Sverige), og han vant kvalet på Lydden Hill i Storbritania. I Sverige var han veldig uheldig, der hadde han noe virkelig stort på gang. Men etter en lang ferie var det klart for årets nest siste runde i Barcelona og der kom gjennombruddet som ventet. Team Syversen og SRT møttes før sesongen på Lilestrøm og drøftet planer for 2016 sesongen.

Da kom vi frem til at Barcelona var stedet der vi kunne forvente pallplass, og den satt som et skudd - Simon leverte når det gjalt som mest!


Etter fem løp derav tre finaler tidligere i sesongen hadde han en vanskelig kvalifisering i Spania der han ble snurret et par ganger i starten. Men tross dette klarte han 2. startspor i semifinalen. Han tok starten og ledet fra start til mål, dermed var Simon klar for første rekke i finalen. Her kjørte han som forventet, og var veldig nærme de to foran med vinneren Cyril Raymond (Frankrike) og Thomas Bryntesson (Norge).

Denne helgen er det klart for siste runde i RX Lites og Simon ligger på en 5. plass sammenlagt! Her er bilde fra fredagens "video shot" som kommer i VM sendingen på NRK søndag. Tre nordmenn er topp 5 i sammendraget, og hele 8 nasjoner er representert under finalerunden i Latvia denne helgen. Førere fra hele 13 nasjoner har deltatt i årets sesong og RX Lites er en klasse der bilene er helt identiske.

Bildearkiv SRT 2016 er oppdatert med masse bilder!

Følg helgens VM runde i Rallycross her med alle linker du treger!