TV Kommentering

I 2008 ble Frode kontaktet av Atle Gulbrandsen som på den tiden jobbet for NRK. De trengte en ekspert kommentator for EM Rallycross og valget falt på Frode som på den tiden hadde startet Rallycross.no som leverte gode nyheter fra norsk og internasjonal rallycross. Det ble totalt 8 sendinger i 2008 (NRK sendte de 8 siste løpene), bilde er fra forberedelsene til en sending med Pål Thomassen i NRK.

Før 2009 sesongen var det Viasat som fikk tak i rettighetene for rallycross og Frode ble med over på lasset. Siden den gang har Frode vært med på utallige sendinger fra EM Rallycross mellom 2009-2013, de aller fleste alene som både kommentator og ekspert. Siden IMG kom på banen i 2013 har Frode vært med på samtlige sendinger, han har også kommentert fra alle VM runder i Rallycross som har blitt kjørt fra 2014. I 2015 delte Henning Isdal og Frode på å være hovedkommentator, og de sendinger som Henning var hovedkommentator satt Frode side om side som ekspert.

Henning og Frode fra reportasje på Lånke 2015, totalt 2,5 times livesending på søndagen.

Det har vært en utrolig morsom og lærerik prosses, og gjennom sitt engasjement i depoet på rallycross EM og VM har TV seern fått siste oppdateringer fra teamene. Frode har ved de aller fleste anledninger vært i Høljes og Lånke fra torsdag til søndag morgen for deretter å reise til Oslo å kommentere live søndag. Han hadde også gleden av å være ekspert under X-Games for NRK i 2013 og 2014 sesongen der blant annet Sverre Isachsen kjørte inn til bronse.

I starten gikk sendingene i opptak, men kommentering var stort sett live i opptaket (uten å se det på forhånd). De siste tre årene har alt gått live, 2 timer fra hver VM runde, totalt 74 timer livesending mellom 2013-2015. Fra 2016 er det NRK som igjen har rettighetene for rallycross, og Frode er ikke med på denne satsingen. Dermed blir det første gang på mange år han ikke kommenterer EM eller VM Rallycross.

Men det betyr ikke at det ikke blir rallycross kommentering i 2016, SRT har et spennende prosjekt på gang som vi lanserte 1. mai. Frode har bygd nettside til Rallycross Junior Cup, og solgt sponsorer / partnere. Dermed blir det et eget opplegg der vi skal ha nett-tv fra alle runder i juniorcupen. Vi har fått med oss en produsent, og et kamera crew og Frode vil ta jobben med kommentering og være co-produsent sammen med produsenten.

OPPDATERING 2018: 3. Sesong med Rallycross Junior Cup er fullført - se alle TV Sendingene her!

Annen erfaring

Under Zebra Grand Prix i 2010 ble Frode også bedt på en audition for "voice" (legge på stemme, kommmentere) av totalt 8 episoder for TV2 Zebra. Etter en morsom audition ble det enda mer moro med å kommentere episodene under høsten 2010 i Strix sitt lydstudio. Det var ny og anderledes erfaring, her var det "regi og et type manus" med produsenten til stede.

 TILBAKE TIL TJENERSTER